Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Yoghurt bavarois

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 l. yoghurt
3 el Amaretto
15 bl gelatine
200 gr. suiker
200 gr. eiwitten
30 gr. poedersuiker
1 cl citroensap

Bereiden

1.Week de gelatineblaadjes in ruim koud water.

2.Verwarm de amaretto (niet laten koken) en los hierin de gelatineblaadjes in op.

3.Voeg nu de de amaretto bij de yoghurt.

4.Maak een bekken vetvrij met de citroensap en sla hierin de eiwitten met de poedersuiker tot zich pieken gaan vormen.

5.Spatel de eiwitten door de yoghurt-compositie.

6.Doe de compositie in natgemaakte vormen en laat de bavarois minimaal 6 uur opstijven.

Presentatie:

7.Stort de bavarois op een gekoeld bord.

8.Garneer met een fruitcoulis (naar eigen smaak) en garneer met een takje mint.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Grandmarnier dessert
Scones
Sabayon van aardbeien
Abrikozenkruimelvlaai
Gebakken appeltjes met sherry

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes